Η υπερτροφή με τις “μαγικές” ιδιότητες!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ελληνικό σαφράν εκτός από τη νοστιμιά που χαρίζει στο φαγητό, έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες, χάρη σε δύο συστατικά, την πικροκροκίνη και την κροκίνη.
Περιέχει βιταμίνη Β12, λυκοπίνη, ζεαξανθίνη, α-β καροτένιο καθώς και βιταμίνη C, σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο.
Κατά το παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες που καταδεικνύουν τις αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του δράσεις.

Τα οφέλη του κρόκου για τον οργανισμό μας

– ανακουφίζει από τον στομαχόπονο

– καταπραΰνει τους πόνους των νεφρών

– διεγείρει την όρεξη και διευκολύνει την πέψη, ενώ περιορίζει τις γαστραλγίες, τον υστερισμό, τους σπασμούς, τον κοκίτη και τους νευρικούς κωλικούς

– βελτιώνει το δέρμα από την ακμή με εξωτερική χρήση του

– έχει αντικαταθλιπτικές, αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ιδιότητες

– ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη

– μειώνει τη χοληστερίνη και εμφανίζει αντιθρομβωτική δράση

– μειώνει την αρτηριακή πίεση

– έχει ευεργετική δράση σε άτομα που πάσχουν από άνοια ή Αλτσχάιμερ

– βοηθά σε κρίσεις άσθματος, στο προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, τη ναυτία, τις πεπτικές διαταραχές, τις ενοχλήσεις κατά την οδοντοφυΐα

– έχει αφροδισιακές ιδιότητες

Που θα τον βρείτε; Πώς θα τον χρησιμοποιήσετε

Τον ελληνικό κρόκο, θα τον βρείτε ως κρόκο Κοζάνης είτε ως σκόνη είτε με την μορφή νηματιδίων. Πρέπει να χρησιμοποιείται σε μικρή ποσότητα ώστε να μην πικρίζει το φαγητό. Ως ρόφημα όπου υπολογίζετε 10- 12 στίγματα για κάθε φλιτζάνι του τσαγιού. Καλό είναι να χρησιμοποιείται νερό σε θερμοκρασία όχι πολύ καυτό για να διατηρεί όλα τα ευεργετικά του συστατικά.

Close Menu
error: Content is protected !!